مشاوره ازدواج چیست و چگونه می تواند به ما کمک کند؟
آیا تمام نامزدها و زوجینی که قصد ازدواج با هم دارند، باید به مشاور قبل از ازدواج مراجعه کنند؟
یک مشاور ازدواج حرفه ای از چه راه هایی می تواند به ما کمک کند؟
در چه مرحله ای از آشنایی باید به مشاور ازدواج مراجعه کنیم؟
و ...
می دانیم که بسیاری از این سوال ها در ذهن شما است و برای پیدا کردن جواب این پرسش ها اینجا هستید، منتهی قبل از آنکه در این مقاله به صورت مفصل به جواب این سوالها بپردازیم به این نکته توجه کنید:
خيلی ها هنوز بر اين باور هستند که ازدواج هندوانه دربستهای است که تا باز نشود، خوبی و بدی آن مشخص نمی شود. اکثر افرادی هم که اين حرف را می زنند، خودشان تجربه ناخوشايندی از ازدواجشان داشتهاند و بيشتر قسمت و تقدير الهی را مقصر می دانند و نه انتخابی که خودشان کردهاند.
اما يادمان نرود موقع خريدکردن همان هندوانه دربستهای که نگران سالم يا خراببودن آن هستيم، از تجربه آقای ميوهفروش استفاده می کنيم و از او می خواهيم که خوبش را برايمان سوا کند (البته اگر ميوهفروش قابلاعتمادی باشد).
مشاوره قبل از ازدواج هم همين نقش را برای ما بازی می کند:
شما هرچقدر هم که فکر کنيد بهترين مرد يا زن روی کره زمين را پيدا کردهايد، باز هم بهدليل هيجانات ناشی از علاقه زياد ممکن است دچار خطا شويد و تصميم اشتباهی بگيريد. مشاوره پيش از ازدواج، همين دوراهی ها و چالههايی را که ممکن است در آن بيفتيد و خود و طرف مقابلتان را بدبخت کنيد، برايتان مشخص می کند و يک نقشه راه درست برای تشکيل يک زندگی مناسب را در اختيارتان قرار می دهد.
و نکتۀ دیگر اینکه، خیلی از فروشندگان هندوانه به شرط چاقو می فروشند! یعنی همان موقع با یک چاقو قسمت کوچکی از هندوانه را بریده و به شما نشان می دهد و شما می توانید تصمیم مطمئن تری بگیرید.
حالا این به شرط چاقو در مسئلۀ ازدواج، خود را به شکل مرحلۀ آشنایی قبل از ازدواج با نظارت یک مشاور ازدواج حرفه ای نشان می دهد.
آیا شما هم در یک رابطه عاطفی هستید؟
آیا برای اینکه تصمیم درستی بگیرید نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید؟
ما تخصص لازم را در این زمینه داریم. کافی است با ما تماس بگیرید:
341 670 88 | 340 670 88 | 50 90 20 88 | 021
ما برای مشاوره ازدواج بايد به چه نوع متخصص حوزه روانشناسی مراجعه کنيم؟
مشاوره پيش از ازدواج هم توسط کسانی که تحصيلات روانشناسی دارند و هم افرادی که مشاوره خواندهاند، انجام می شود.
ولی برای انجام مشاوره پيش از ازدواج، روانشناس بالينی اولويت دارد؛ بهدليل اينکه روانشناسان بهتر می توانند مشکلات شخصيتی افراد و اختلالهای روانی ای که به آن دچار هستند را بهتر تشخيص بدهند.
پس توصيه می شود که برای انجام اين نوع مشاورهها، نزد يک روانشناس بالينی که تخصص مشاوره پيش از ازدواج را دارد، مراجعه کنيم.
در این کلیپ کوتاه 9 راز ازدواج موفق را برایتان گفته ایم:
چه ضرورتی دارد قبل از ازدواج با فردی مشاوره ازدواج انجام بدهيم؟
تصميم به ازدواج يکی از مهمترين اتفاقهايی است که در زندگی هر کس اتفاق می افتد. از آنجايی که قصد ما از ازدواج کردن تشکيل يک خانواده بوده و قرار است در زير سايه اين خانواده فرزندی به وجود بيايد و رشد کند، بايد در انتخاب فردی که قرار است با او تشکيل زندگی بدهيم، بسيار دقيق و نکتهسنجانه عمل کنيم؛
مثلا در يک مورد، خانمی بعد از چندين سال ازدواج به بنده مراجعه کرده بود و خواستار جدايی بود، به اين دليل که صاحب فرزندی شده بود که اين فرزند دچار نقص عقلی بود و اين مسئله را از پدر خود به ارث برده بود و خود اين خانم عنوان می کرد که در زمان آشنايی اش اين نقص را می دانسته و صرفا از روی علاقه با اين آقا ازدواج کرده است.
این مقاله را هم حتماً بخوانید: قصه عشق شما چیست؟
خيلی از افراد بهدليل غالبشدن هيجانهايی در زمان آشنايی، قادر به تصميمگيری درست نيستند و بسياری از خطا و ايرادهايی که وجود دارد و بعداً ممکن است در زندگی زناشويی مشکلساز شود، نمی بينند و تمايل دارند که از فرد مورد علاقه خود ايدهآلسازی کنند.
کمکگرفتن از يک مشاور پيش از ازدواج، اين خاصيت را دارد مواردی را که ممکن است در زندگی آن دو نفر باعث ايجاد بحران شود، و آن دو نفر به دلیل غلبۀ هیجانات و احساساتشان نمی توانند ببیند و تحلیل کنند را شناسايی کند.
این نکته هم مهم است که بدانید بسیاری از اختلالات روانشناختی و اختلالات شخصیت مثل وسواس های فکری و عملی ، اختلال شخصیت مرزی ، اختلال خودشیفتگی، بسیاری از روان پریشی ها (اختلالات اسکیزوئید)، ممکن است در دیدارهای اول و توسط شما قابل شناسایی نباشد و تنها با انجام زمونهای روانشناختی دقیق و مصاحبۀ بالینی قابل شناسایی و کشف است.
متاسفانه هر ماه زنان و مردان زیادی به کلینیک ما مراجعه می کنند و اعلام می کنند همسرشان پس از ازدواج، به مرور علائم بیماری خود را نشان داده، و آنچنان زندگی برایشان سخت و غیرقابل تحمل شده که دیگر قادر به ادامه نیستند!
پس لطفاً مراجعه به متخصص روانسنجی و سنجش روانشناختی قبل از ازواج را جدی بگیرید.
در چه مرحلهای از آشنايی دو طرف، بايد مشاوره قبل از ازدواج اتفاق بيفتد؟
مشاوره پيش از ازدواج هم در زمان آشنايی دو نفر با هم و هم بعد از مرحله خواستگاری اتفاق می افتد. به اين صورت که ممکن است دو نفر قبل از انجام مراحل رسمی خواستگاری و بهواسطه آشنايی ای که با يکديگر دارند، احساس کنند به هم علاقهمند شدهاند و مايل هستند، نزد يک مشاور بروند و ميزان تناسب همديگر برای امر ازدواج را بسنجند يا اينکه بعد از مراسم خواستگاری و تصميم قطعی برای ازدواج، اين مشاوره انجام شود.
فرآيند مشاوره در هر دو شکل، هيچ تفاوتی ندارد و يک فرايند معمول در همه اين مراحل اتفاق می افتد.
فرايند معمولی که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج اتفاق می افتد، شامل چه مراحلی است؟ چه محتوايی دارد و چه چرخهای را پشت سر می گذارد؟
به صورت خلاصه می توان گفت:
یکی از نکات اساسی در مشاوره پیش از ازدواج، شناخت دقیق طرفین است. راه های متفاوتی برای این شناخت وجود دارد. برخی از مشاوران از تست ها و ابزارهای روانسنجی استفاده می کنند و برخی دیگر با مصاحبه بالینی به این شناخت می رسند.
حتماً بخوانید: 10 نکته حیاتی که قبل از ازدواج باید بررسی کنیم
بعد از این شناخت زمان آن است که ببینید حالا این دو نفر با این ویژگی های شخصیتی، فکری، خانوادگی و اجتماعی با یکدیگر می توانند زندگی کنند یا نه؟ و اینکه مشکلات و چالش های احتمالی پیشِ روی آنها چیست؟
در این زمینه اطلاعات کافی به هر دو طرف داده می شود، و در نهایت توصیه های لازم در مورد ازدواج یا عدم ازدواج، و در صورت ازدواج، برای فرآیند ازدواج و ادامه زندگی، به آنها داده می شود.
خود فردی که مشاوره ازدواج را به مردم ارائه می دهد، چه مهارتها و صلاحيتهايی بايد داشته باشد و چه دورههای تخصصی ای را گذرانده باشد؟
يک مشاور پيش از ازدواج خوب، علاوه بر تحصيلاتی که مرتبط با حوزه روانشناسی و خانواده دارد، بايد ويژگی های شخصيتی مناسب را نيز داشته باشد.
ويژگی هایی مثل صبوربودن و عجلهنکردن در امر تصميمگيری، حافظه خوب، گوشدادن مؤثر و فعال، يک مشاور اين حوزه را برای تصميمگيری بهتر ياری می رساند.
بهتر است خود اين فرد ازدواج کرده باشد و چالشهای اين انتخاب را گذارنده باشد تا درک بهتری از فضای همسرداری و ازدواج داشته باشد. علاوه بر اينها، گذراندن دورههای مرتبط با خانواده و مشاوره پيش از ازدواج بسيار کمککننده است.
این مقاله به شما کمک زیادی می کند: چه زمانی به مشاور خانواده نیاز دارید؟
جلسات مشاوره قبل از ازدواج به صورت فردی هم ممکن است اتفاق بیفتد يا حتما بايد با حضور هر دو نفر برگزار شود؟
برای هر چه بهتر برگزارشدن مشاوره پيش از ازدواج بهتر است که هر دو نفری که قصد ازدواج با يکديگر را دارند، مراجعه کنند ولی گاهی ممکن است که تنها يکی از طرفين برای مشاوره مراجعه کند. اين مسئلهای است که متداول است و ايرادی به آن وارد نيست.
البته این نکته مهم قابل ذکر است که دلایل فردی که به مشاور مراجعه نمی کند خیلی مهم است و می تواند، پیش آگهیِ یک مشکل فکری یا شخصیتی باشد!
ولی توصيه ما در اين موارد آن است که دو نفر حتما يک مشاور پيش از ازدواج را برای تصميمگيری انتخاب کنند و فرضاً يکی از طرفين در محل کار خود به مشاوری مراجعه نکند و طرف ديگر به يک مشاور متفاوت. اين کار باعث ناهمخوانی می شود و ممکن است تناقضهايی را در تصميمگيری برای امر ازدواج ايجاد کند.
معمولا گذراندن چند جلسه مشاوره پيش از ازدواج برای زوجها ضروری است؟
روند معمول جلسات مشاوره پيش از ازدواج از پنج جلسه تا 10 جلسه متغير است که بسته به نوع ويژگی های شخصيتی طرفينی که مراجعه می کنند و مسائل و مشکلاتی که در بين آنها وجود دارد، اين تعداد جلسات بيشتر يا کمتر می شود.
چه چالشها و مشکلاتی در زمينه مشاوره قبل از ازدواج در کشورمان وجود دارد؟
مسئله و دغددغه اصلی ای که در امر مشاوره پيش از ازدواج بهويژه در کشور ما اتفاق می افتد، درک نکردن مسئله «چرايی ازدواج» از سمت دختر و پسرهايی است که قصد ازدواج با يکديگر را دارند. خيلی اوقات طرفينی که برای ازدواج مراجعه می کنند، دليل و فلسفه مناسبی برای ازدواج ندارند و واقعا هيچ هدفی را از تشکيل يک زندگی دنبال نمی کنند و براساس تصميمهای هيجانی و ناگهانی و بدون فکرکردن، تصميم می گيرند که خانواده تشکيل بدهند.
حتماً بخوانید: 17 نشانه ای که به شما می گوید: ازدواج ممنوع!
در اين بين، خيلی از خانوادهها هم فکر می کنند ازدواج کردن مثل تکاليف ديگر زندگی مانند درسخواندن يا کار پيداکردن است که حتما و هر چه زودتر بايد انجام شود و همين اصرار و در تنگنا قراردادن دختر يا پسرشان برای ازدواجکردن، باعث تصميمگيری های نادرست می شود که علت بسياری از طلاقهای امروزه نيز هست.
استراتژی های موفقیت در مشاوره قبل از ازدواج چیست؟
اگر شما و همسرتان تصمیم گرفتید که مشاوره قبل از ازدواج داشته باشید، موارد وجود دارد که رعایت آنها، می تواند به شما کمک کند تا بیشترین بهره را از این جلسات کسب کنید. این موارد اینها هستند:
نگران نباشید که مشاوره قبل از ازدواج، چالش برانگیز باشد.
این یک واقعیت است که یک مشاوره قبل از ازدواج موثر و خوب، به احتمال زیاد می تواند چالش برانگیز باشد. این به این دلیل است که شما در مورد برخی موارد بحث می کنید و با آنها روبرو می شوید که ترجیح می دادید آنها را رها کنید. اما، اینگونه شما و شریک زندگیتان شناخت بهتر و بیشتری از یکدیگر پیدا می کنید و در روابطتان رشد می کنید!
صادق باشید (سعی نکنید “فریبکاری” کنید)!
در مشاوره پیش از ازدواج سعی نکنید افکار و عقاید را بی اهمیت جلوه دهید تا به نظر برسد که شما و شریک زندگی تان کاملاً سازگار هستید. این نکته کاملاً هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج را که باید با مشکلات روبرو شوید را نادیده میگیرد.
بازی “برنده” و “بازنده” را رها کنید.
این ایده را قبول کنید که هر دو در زمین بازی برابر هستید. بدانید که زمانی که با مشاور خود می گذرانید یک “منطقه امن” است و آنچه را که در جلسات مشاوره خود مطرح می کنید نمی تواند سوخت مجادله های آینده یا لحظات “من بهت گفته بودم که” را تامین کند.
لطفاً رازدار باشید.
موارد مطرح شده در جلسات مشاوره را حتی با نزدیکترین دوستان و اعضای خانواده خود در میان نگذارید. آنچه در جلسات مشاوره مطرح می کنید فقط برای گوش مشاور و شریک زندگی شما است. فاش کردن این مسائل فقط اعتماد را از بین خواهد برد.
متوسط هزینه مشاوره قبل از ازدواج چقدر است؟
خدمات مشاوره قبل از ازدواج بسته به محلی که در آن زندگی می کنید می توانند نوسان زیادی داشته باشند. به دلیل هزینه های این جلسات و همچنین هزینه های بالای ازدواج در ایران، ممکن است برخی از زوجین از شرکت در جلسات پیش از ازدواج صرف نظر کنند!
اما نکته ای که بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که هزینه های این جلسات در مقابل منافعی که عاید زندگی مشترک زوجین می شود بسیار ناچیز است. زیرا هزینه جهت داشتن یک شناخت واضح از شریک زندگی و موانع و طریقه برخورد با آنها در زندگی آینده، عاقلانه ترین سرمایه گذاری در آغاز زندگی مشترک می تواند باشد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام ممنونم بابت مطالب خوبتون
366 روز پیش ارسال پاسخسلام من یه پسر 17ساله هستم عاشق یه دختری که 5سال از خودم کوچیک تره شدم البته اولش هیچ عشقی نبود اول رابطه با او شروع شد و در ادامه عاشقش شدم خیلی از اقوامشون میدونن ولی اقوام من نه از رفتار مادرش فکر میکنم او هم میداند ولی از بعد اینکه مادرش این رفتار هارا دارد کمتر به من محل میدهد میشود راهنمایی کنیید من رشته تجربی میخوانم.مرسی اگه راهنمایی کنید
352 روز پیش ارسال پاسخسلام دوست عزیز من دانشجوی رشته ی مشاوره هستم ولازم دانستم به عنوان یک هم نوع نکاتی را برای شما یاد اوری کنم. همینطور که همه ی ما اطلاع داریم ازدواج یک امر مهم در زندگی هر انسانی است که یک جورایی بر روی دیگر فعالیت های زندگیمان هم تاثیر می گذارد پس باید در مورد ان اگاهانه عمل کنیم .شما هنوز دانش اموز هستید وسنتان اولین مانع در ازدواج کردن شماست البته از نظر اجتماع نکته ای که در حال حاضر کمتر کسی بهان توجه نشان می دهد شما می توانید رابطه ی خودتان را با کسی که دوستش دارید حفظ کنید به گونه ای که به هیچ یک از فعالیت های درسی شما لطمه وارد نشود وزمانی که موقعیت مناسب پیش امد دوباره به امر ازدواج فکر کنید. با تشکر دوست عزیز
351 روز پیش ارسال پاسخچه مشاوری که به دیگری به راحتی پیشنهاد نامشروع میدهد و نمیداند که این خود یک مانع میشود برای داشتن یک ازدواج موفق.
42 روز پیش ارسال پاسخبا عرض سلام و خسته نباشید.من پسری هستم ۲۳ساله اهل نماز و قرآن و روضه و پایبند به دروغ نگفتن و خیانت نکردن در رابطه.تا حالا به صورت حقیقی با جنس مخالف رفیق نبودم فقط یکی رو میخواستم که نشد و چندتایی دوست دختر(اجتماعی) مجازی داشتم..الان سه ماه شده که من با دختر عمم که ۸ سال متاهل هست و سه تا بچه داره آشنا شدم.....اوایل صحبت میکردیم و همین حرف های معمولی و شوخی و همین چیزا...بعد یک هفته نمیدونم داشتیم چی میگفتیم که گفت داری درخواست دوستی بهم میدی؟؟؟ منم گفتم آره.خلاصه ما دوست شدیم و به من گفت من هدفم از اول دوست داشتن تو بود و دلم لرزید و عاشقت شدم و بهت علاقه دارم...و من چون صداقت برام مهمه و اینکه بدونم طرفم چطور آدمی هست سوال هایی ازش پرسیدم.که چرا به شوهرش خیانت کرد در جواب گفت که من یک نفر دیگه رو میخواستم چون خانوادم راضی نشدن منم لج کردم و گفتم هرکس اومد جواب بله رو میدم بهش و با این شوهرم ازدواج کردم و توی نامزدی بهش گفتم که من دوست ندارم و عاشقت نیستم ولی اگه تونستی علاقه ایجاد کنی خوبه و شوهرم سرد شده و رخت خوابش رو عوض کرد و تماس های مشکوک داره و معتاد شد و منم بهش حسی ندارم بخاطر همین با تو دوست شدم...سوالام این بود که با کسی به جز شوهرت رابطه جنسی داشتی گفت نه فقط یکبار قرص خواب خورده بودم پسر عمم اومد سراغم که آشناها رسیدن و منو بیدار کردن و چیزی نشد..سوال بعدیم این بود که با کسی غیر از من رفیق بودی گفت آره فقط مجازی ۳تا داشتم که ازشون پول میکشیدم و شهرستانی بودن و یکی دوبار هم دیدمشون.و بیشترین رابطه ۲سال طول کشید ..و فقط در حد بوس بود و چون اوضاع مالیمون بد بود این کار رو میکردم ....الان بعد از گذشت سه ماه من احساس میکنم داره بهم خیانت میکنه و دروغ میگه....ما مرتب تماس تصویری میگیریم مثلا چندین بار میخواست با زن های فامیل صحبت کنه صداش رو قطع میکرد که من متوجه نشم ولی بعد از صحبت توضیح میداد که چی گفتیم ولی من میگفتم اگه میخواستی بدونم موضوع چیه صدا رو قطع نمیکردی.....یا مثلا یکبار پیشش بودم یکی از پسر های فامیل شوهرش که مجرده بهش پیام داد گفت مشروب میخوام منم گوشیشو برداشتم جواب پیام رو دادم که دیدم یهویی اومد گوشی رو خواست ببره و ندادمش و قسمم داد گفت گوشی رو بهم بده منم بهش دادم دیدم پیام های جدید رو پاک کرد....مثلاً با همه ی مردها شوخی میکنه میگه میخنده و با پسرای فامیل شوهرش تماس تلفنی داره البته اونا زنگ میزنن....مشروب میخوره و نماز نمیخونه ....من خیلی دوستش دارم عاشقشم و علاقه دارم بهش و بخشیدمش و میگم حتما توبه کرده و دیگه از این کارا نمیکنه و بهش میگم نماز بخون ولی میگه وقتی زنت شدم میخونم و منم بخشیدمش و میگم حتما خوب میشه ..خلاصه خیلی دوسش دارم و میخواد طلاق بگیره(البته از قبل میخواست طلاق بگیره) و قید همه ی اون زندگی شیک ومجلل رو بزنه و با من ازدواج کنه...بنظر شما این فرد هوس بازه؟؟؟این فرد چطور آدمی هستش؟؟رک و بی پرده صحبت کنید
313 روز پیش ارسال پاسخبیچاره فرررراررر کن... خنگول
242 روز پیش ارسال پاسختشکر
297 روز پیش ارسال پاسخباسلام و خسته نباشی خانمی 42ساله هستم قصدم ازدواجه ولی هرکس میاد کارم نمیشه لطفاً کمک کنید ازدواج کنم خسته شدم ازتنهای ودوس دارم برای خودم باشم
161 روز پیش ارسال پاسخمشاوره ازدواج چگونه انجام می شود؟
128 روز پیش ارسال پاسخسلام خسته نباشید من دختری ۱۴ ساله هستم که با پسری ۱۷ ساله دوستم خانواده این پسر بابت اینکه نا دوست بودیم دمه خونه ما اومدن و کلی دعوا بین خانواده ها پیش اومد و مادر گوشی من رو گرفت ازم و الان باهاش گوشیم یکی من و اون پسر واقعا عاشق همیم و از طریق یه بازی در طول روز ۳ یا ۴ ساعت حرف میزنیم و مادر من قرار شده ۱۸ سالم شد دیگه کاملا با یکی دوس بشم کاری نداره ولی خ ما میخوایم ازدواج کنیم ۶ سال دیگه به نظر شما چیکار باید بکنیم که اجازه بدن ؟
95 روز پیش ارسال پاسخو الان طاقت دوری همو نداریم چیکار کنیم خواهش میکنم جواب من رو بدین
وای خدای من چقدر ارتباطات واقعی
71 روز پیش ارسال پاسخولی وحشتناکند اکثرا ازروی احساس نه واقع بینی
متاسفانه واقعیت های زندگی وروی واقعی ان بارفتن زیر یک سقف نمود پیدا میکند پس اندکی تامل وتعقل جلوی یک عمر پشیمانی راخواهدگرفت
چرا که زندگی زناشویی احساساتش کوتاه وواقعیتهایش بی انتها