آقا و خانم روانپزشک با مصاحبه ی تشخیصیِ دقیق و صحیح با مراجع، سعی در کشف و تشخیصِ اختلالاتِ روانشناختی مثل اضطراب ، افسردگی ، وسواس ، اختلال دوقطبی و... دارد تا پس از آن با رواندرمانی و دارودرمانی به صورت تخصصی آن مشکل را برطرف نماید.
ضمن اینکه متخصصین دیگری مثل روانشناس بالینی ، مشاور خانواده ، گفتاردرمانگر ، روانشناس کودک و... مراجعین خود که به خدمات دارودرمانی نیاز دارند را به روانپزشک ارجاع می دهند تا او با تخصص اش، متناسب با مشکل داروی لازم را تجویز کند.
طول زمان فرآیند درمان دارویی با توجه به نوع مسئله و عمق آن متفاوت است.
آیا به دنبال مشاوره روانشناسی آنلاین متخصص و حرفه ای می گردید؟
ما به شما کمک می کنیم:
در اینجا خوب است فرق بین یک روانپزشک و یک روانشناس را بدانید:
دنیای امروزی اطراف انسان ها فشارهای متعددی در حوزه های مختلف زندگی بر آن ها وارد می نماید بطوریکه ممکن است هر یک از ما دچار تغییراتی در قضاوت، بینش، رفتار، افکار، روابط اجتماعی و خانوادگی گردیم و برای رهایی از این آسیب ها و نیز پیشگیری از عواقب جدی تر نیازمند مراجعه به متخصصین مربوطه در این زمینه می باشیم،
ولی در اغلب موارد بسیاری از افراد تفاوت بین روانپزشک و روانشناس را دقیقا نمیدانند و همواره این سوال مطرح است که در صورت وجود این گرفتاری ها باید به روانپزشک مراجعه کنیم و یا روانشناس؟!
روانپزشک، پزشکی است که پس از پایان دورهی ۷سالهی پزشکی عمومی وارد دورهی تخصصی ۴سالهی روانپزشکی شده، که به او توان تشخیص، درمان، پیشگیری و توانبخشی بیماریهای اعصاب و روان را میدهد. همچنین ارتباط میان اختلالات جسمی و بیماری های روانپزشکی، آزمون های روانشناختی، روش های مختلف روان درمانی، استفاده از ابزارهای درمانی مانند rTMS، بیوفیدبک، نوروفیدبک، ECT و... را فرا می گیرد.
روانپزشک در مرحله اول همانند سایر رشتههای پزشکی وظیفه تشخیص بیماری، تعیین سیر و پیش آگهی آن را برعهده دارد و در مرحله بعد وظیفهی انتخاب مناسبترین گزینهی درمان ( رواندرمانی، درمان دارویی یا انجام همزمان این دو شیوهی درمانی) را دارد.
معمولاً برای تشخیص بیماری های متنوع مرتبط با روان و رفتار فرد، روانپزشک علاوه بر تشخیص نوع اختلال، به علل ایجادکننده از جمله علل جسمی آن نیز می پردازد، چرا که بسیاری از بیماری ها که ابتدا به صورت روانی ظاهر میشود ممکن است منشأ جسمی داشته باشند، مانند بیماری های تیرویید، قلبی، خودایمنی و... که می توانند تظاهراتی مشابه اختلالات روانپزشکی ایجاد کنند؛ و علاوه بر آن مصرف برخی داروها مانند داروهای قلبی، روماتولوژی، کلیوی و... یا گیاهان سنتی نیز می توانند علایم مشابه این اختلالات ایجاد نمایند؛ و روانپزشک به سبب آموختن علم پزشکی این ارتباطات را بطور دقیق بررسی مینماید.
تجویز دارو بر اساس تشخیص اولیه، بررسی تاثیر دارو بر علایم، سیر بیماری و با توجه به کارکرد فرد در حوزه های مختلف زندگی مانند شغل، خانواده، تحصیل، روابط بین فردی صورت میگیرد و وجود اختلالی که نیازمند دارو است، مانعی بر سر راه استفاده از رواندرمانی نیست.
روانشناس دانشآموختهی علوم انسانی است و به بررسی علمی چگونگی تفکر، رفتار، هیجانات انسان ها و انگیزههای آنها میپردازد و در راستای اصلاح این فرآیند ها آموزش میبیند.
روانشناسان طی دوره تحصیل خود آموزش های متفاوتی در حوزه های مختلف مانند اختلالات رفتاری، خانواده، روانشناسی رشد کودک، روانشناسی کار و ورزش، روش های مختلف رواندرمانی مانند شناخت درمانی، رفتار درمانی و یا سایر گرایش ها را فرا می گیرند.
برای رزرو وقت روانپزشکی با ما تماس بگیرید: 02188209050 ، 02188670340
متاسفانه گاهی شنیده و یا دیده می شود که عدهای بر این باور هستند که درمان اختلالات اعصاب و روان صرفا دارو و یا صرفا اقدامات روانشناسی می باشد در صورتی که اکنون ثابت شده بهترین نوع درمان در این گونه اختلالات تلفیقی از درمان های روانپزشکی و روانشناسی است. بیماران دچار این اختلالات زمانی بهترین سود درمانی را دریافت خواهند کرد که حوزه های مختلف بیماری بدرستی دیده شود و یک درمان جامع شامل روانپزشکی ، روانشناسی ، مددکاری ، کاردرمانی... و گاهی استفاده از یک متخصص تغذیه را بطور همزمان دریافت نمایند.
آیا داروهای اعصاب و روان باعث افزایش وزن می شوند؟
تنها بعضی از داروهای اعصاب و روان باعث افزایش وزن می شوند نه همه آن ها! برخلاف این تصور رایج حتی بعضی از این داروها موجب کاهش وزن نیز می شوند و این به تشخیص روانپزشک شما بستگی دارد که با توجه به شرایط جسمی و وزن مراجع، دارویی را تجویز کند که بر روی وزن اثر بگذارد یا خیر! مثلا در درمان افسردگی دارویی وجود دارد که یکی از عوارض آن کاهش وزن است و همین طور داروی دیگری برای درمان همین اختلال موجود است که موجب افزایش وزن می شود.آیا داروهای اعصاب و روان برای خانم های باردار مضر است؟
یکی از نگرانی های خانم های باردار تاثیر مصرف داروهای اعصاب و روان بر روی جنین است! تمام داروهای اعصاب و روان برای جنین خطرساز نیستند. در نظر بگیرید برای درمان فشار خون مصرف یکسری از داروها برای خانم های باردار ممنوع است اما داروهای مشابه ای وجود دارند که این افراد می توانند از آن استفاده کنند. داروهای اعصاب و روان نیز چنین ویژگی ای دارند که مصرف تعدادی از آنها در دوران بارداری نیز مجاز بوده و برای جنین خطرساز نیستند.
چنین شرایطی برای دوران شیردهی نیز صادق است بعضی از داروهای اعصاب و روان هیچ تاثیر سوئی برای کودک در این دوران ندارند و مادر می تواند بدون نگرانی از آن ها استفاده کند. بنابراین با توجه به شرایط مراجع داروی مناسب توسط روانپزشک تشخیص و تجویز می شود.آیا مصرف داروهای اعصاب و روان باعث خواب آلودگی می شود؟
وقتی اسم داروهای اعصاب و روان برده می شود معمولا افراد آنها را به عنوان آرام بخش یا خواب آور می شناسند. در حالی که قسمت اعظمی از این داروها خواب آور نیستند و حتی تعدادی از آنان موجب بیخوابی شده که برای استفاده در طی روز تجویز می شوند. پس این تصور که همه این داروها موجب خواب آلودگی می شود درباره بیشتر داروهای اعصاب و روان اشتباه است.آیا داروهای اعصاب و روان وابستگی ایجاد می کند؟
معمولا درباره داروهای روانپزشکی این تصور وجود دارد که اگر یک بار از این دارو استفاده کنم باید تا آخر عمر به مصرف ادامه دهم و قطع دارو عوارض بدی به دنبال دارد. این باور درباره قسمت اعظمی از داروهای اعصاب و روان غلط است. یعنی می توان با دستور پزشک این داروها را قطع کرد بدون اینکه عوارض خاصی برای فرد مصرف کننده داشته باشد. شاید گاهی مشاهده کرده باشید که با قطع دارو علائم بیماری دوباره بازگشته اند، دقت کنید که مشاهده مجدد علائم به معنای وابستگی به دارو نیست بلکه به دلیل عدم بهبود بیماری است.دکتر محمدرضا قاسم زاده | متخصص اعصاب و روان
روانپزشک ما:
یک روانپزشک مسلط و باهوش که از عهده ی تشخیص، دارودرمانی و رواندرمانی مراجعین متنوع و زیادی بر می آید.
در اینجا با ایشان بیشتر آشنا شوید.
لطفاً این مقاله را بخوانید: وقتی به روانشناس مراجعه می کنم چه اتفاقی می افتد؟ (اگر می خواهید از جلسات رواندرمانی خودتان نتیجه بگیرید به این 7 نکته کلیدی توجه کنید.)
دیدگاههای بازدیدکنندگان
دوستانم من به تازگی یکی از عزیزانم که دچار مشکل جدی روانی بود رو زیر نظر دکتر عاطفه قنبری جلفایی تو بیمارستان رسول اکرم بستری کردم و خدا میدونه چه به ما گذشت.
388 روز پیش ارسال پاسخمینویسم تا شما دیگر این اتفاقا براتون نیفته . ابتدا به ساکن، برخورد ایشون بسیار تند و زننده است و به جرات می شه گفت که خودشون هم احتیاج به درمان جدی دارند. در کنار اینکه تشخیص درست و به جایی حداقل از وضعیت بیمار ما نداشتند. در حالیکه مریض ما دو هفته در بیمارستان بستری بود به اقرار یکی از پرستاران دکتر تنها دو بار بیمار رو ویزیت کردن و حتی اطلاع نداشتند که دوز داروی بیمار چقدر هست با پرس و جو و هزار و یک درد سر خبر دارشدیم ک خانم مهدوی دستیار دکتر قنبری که بسیار جوان و بی تجربه هستند و حتی هنوز درسشونم تمام نشده دوز دارو را تعیین می کردند. بماند که دکتر قنبری خودشونم بسیار کم تجربه و جوان هستند و اطلاعات کافی ندارند و اصلا تخصصشون طب سالمندان هستش و خدا میدونه بر چه مبنایی یک خانم به این جوانی با گرایش خاص سالمندان، رییس بخش روانی بیمارستان رسول اکرم هستند؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
ایشون برای درمان مشکلات جدی روانی اصلا تبحر کافی را ندارند سوای اینکه اصلا اخلاقیات و منش برخورد هم براشون اهمیت ندارد و با این سن کم چطور ریس بخش روانی بیمارستان رسول اکرم شدند.
برای پرسیدن یک سوال کوچیک در مورد دارو و دوز اون، مجبور شدیم ساعت ها در بخش پذیرش بیمار بیمارستان منتظر ایشوون بشیم در حالیکه هر جا بگیم ما مریض بستری زیر نظر دکتر داریم سریع باهات همکاری میکنند و اجازه میدن با دکتر صحبت کنید. بعد از اینکه به خدمت ایشون رسیدیم گفت من وظیفه ای ندارم سوال شما رو جواب بدم!!!!!!!!! الان زمان ویزیت من هست و ما هر چی گفتیم دکتر جان بیماری نمونده دیگه ما آخرین نفر بودیم گفت برید از اتاق بیرون. .احیانا اگر شانس بیارید و اجازه حرف زدن بهتون بده و سوالی از شون بپرسید در پاسخ بهتون با لحن تندی میگن " کار منو به خودم می خوای یاد بدی ؟؟؟؟؟؟ میخای همین فردا مریضتو مرخص کنم"!!!!!!!!!!!!!! و ما مستاصل و هراسان فقط به خاطر کدام رفتار ناشایستمون که هنوز نمیدونیم ؟؟؟؟؟ مرتبا عذر خواهی کردیم و طلب بخشش که ای دکتر بی اخلاق مریض ما با مشکل حاد روانی را از مستعمره قدرتت نندازی بیرون... و چه حس بدبختی و عجزی ادم میکنه این مواقع....ایشالا که خداوند پاسخگویی ایشان باشد
تنها شانس ما این بود که استاد این خانم، دکتر نصر اصفهانی، ما رو به ایشون معرفی کرده بود و بعد از اینکه استادشون دکتر نصر اصفهانی از خرابکاری شاگردش خبر دار شد خودش شخصا رفت بیمارستان عیادت بیمار ما بماند که هیچ بقالی نمیگه ماستم ترشه و هیچ استادی نمیگه شاگرد من کم دان و نادانه
خیلی دوستانه خدمت شما عزیزان عرض میکنم اگر سر سوزنی به سلامتی و بهبود بیمارتون اهمیت می دید ایشون اصلا گزینه مناسبی نیستندو خدا شاهده تمام اینایی که نوشتم عین حقیقته. همه میدونیم که یه دکتر روانپزشک بد وکم تجربه میتونه چقدر به مریض آسیب بزنه و حالشو بدتر کنه. من به خدا واگذارش کردم به خاطر تمام رنج و فشاری که در این مدت توسط ایشون به من خانوادم از هر نظر که میتونید تصورشو بکنید وارد شد.
سلام
305 روز پیش ارسال پاسخبا احترام به جامعه روانشناسان و روانپزشکان لطفاً خیلی به روانپزشک ها مراجعه نکنید روانشناسی که برخی از این بزرگواران خوندن مخالف تفکر اعتدال و نرمال بودن شخص هست شما خیلی دلقک نباشی میگن افسرده خیلی دلقک باشی میگن دلقکی ،میبینید اینجا پیش فرض دلقک بودنه نه آدم بودن ، چون برگرفته از روانشناسی صهیونیست هاست و تفکر اون ها هست که این پیش فرض ها رو تعیین میکنه شما اصلا از راه حل های که جلوی پاتون میزاره شاخ در میارید آخه فلان ... من خودم میدونم چی من رو آروم میکنه بله خوب عیب هایی هم دارم همه دارن ولی تا حالا به کسی که مخالف اعتقادات من بوده تمسخر آمیز نگاه نکردم پوزخند نزدم آدم بودم
ولی متاسفم که حتی در جاهایی که فکر میکردم این برخورد ها نیست بود بهشون میگم شاید از نظرشون تونستن در روانی کردن یا جلوه دادن بعضی اشخاص مورد نظرشون موفق بشن اما منتظر بلای بزرگ( اختصاصی) باشن از طرف همون خدایی که میپرستن فقط برای خودشون نه هم تیپ ها و نه همکاران اونا بلکه این دفعه خود خود خائنش (انشالله)
یه کسی که به من از همون اول تمسخر آمیز نگاه میکنه چرا باید برم اتاقش باهاش حرف بزنم صد سال دیگه هم نمیخوام کارم رو راه بندازه بره پی مسخره و دلقک بازیش من مذهبی هستم اما تا حالا هیچ کس رو به خاطر لباس یا دینش یا روش هایی که در زندگی برمیدارد مسخره نکردم بله باهاش بحث کردم در مورد اعتقادات اما مسخره نکردم وقتی کم اوردم
لطفاً برای این افراد یک روانپزشک بگیرید
بهتون میگم برای روان فقط کتاب شهید مطهری بخونید چه مذهبی هستید چه نه چون از روی منطق باهات صحبت میکنه مثل بعضی کتاب دینی های بی خاصیت نیست که زمان تحصیل بهمون تحمیل میکردن یا شما وارد توهمات نمیکنه مثل بعضی از روانپزشک ها که این روش برای روانی جلوه دادن اشخاص مورد نظرشون هست
همه روانی نیستن پزشک های بزرگوار ،افسردگی اینطور که این ها میگن وجود ندارد .
سلام . . . من تا حدودی با حرفای شما موافقم
145 روز پیش ارسال پاسخبعضی از روانشناس ها روشاشون تخیلیه جدا از این که مسائل غیر اخلاقی رو مطرح میکنن ( مثل این که خیلی راحت میگن برو رابطه ی جنسی داشته باش و .... شبیه اینا ) خیلیاشون هم اصلا درد و مشکل بیمار رو متوجه نمیشن
یه چیزایی که از قبل حفظ هستن رو به خورد ادم میدن .... البته اینو بگم که روانشناس ها و روانپزشک های خوبی هم داریم اما متاسفانه بعضی هاشونم تو جاده خاکیه ان !!!!!